• Gratis verzending
  • Unieke F1 rugtas cadeau

Van de Zotte veroverd Nederland met Mills & Polder

Door hard te werken en een grote dosis creativiteit heeft van de Zotte 2 waanzinnige parfums in de markt weten te zetten. Deze unieke geuren symboliseren onze Hollandse roots en worden ook nog eens in Nederland gemaakt. Het bewijs is geleverd doordat veel mannen deze geur op hun verlanglijsten zetten.

Mills | Het ambacht van de Molenaar

We koesteren de molens en hun molenaars en we zijn betoverd geraakt door de ambachtelijke geuren die je tegemoet komen wanneer je een Nederlandse windmolen binnenstapt. Die mix van de geuren van hout, specerijen, jute en eeuwen van ambacht hebben we geprobeerd te vangen in een flesje. Voor de moedige mannen die niets uit de weg gaan. Voor mannen die de strijd met de elementen aangaan, maar genieten van haar oogst, haar wind en haar regen. Herinneringen en geuren van een rijke historie komen samen in deze parfum, gemaakt van de specerijen die vroeger door de molens werden gemalen. MILLS is onze manier van terug in de tijd reizen naar de Gouden Eeuw.

De geur van de molens

Betoverd door de fantastische mix van geuren die ons tegemoet kwam tijdens een bezoek aan specerijenmolen De Huisman op de Zaanse Schans, ontwikkelden Van de Zotte deze Eau de Parfum. Gemaakt van de specerijen die vroeger door de Hollandse molens werden gemalen.

Ingrediënten

MILLS is een ode aan onze voorouders en aan de grond waarop we leven. Een onderscheidende en ongelofelijk rijke parfum, gemaakt van de betoverende geuren van de volgende specerijen

Zwarte peper

Ook wel de Koning der Specerijen of zelfs het Zwarte goud genoemd. Pittig en licht kriebelend in de neus: deze topnoot geeft pit aan MILLS perfume, met directe frisheid.

Kruidnagel

Wordt gezien als één van De Grote Vier specerijen, waartoe kaneel en peper ook behoren. Een krachtige hartnoot en volgens de grote 19-eeuwse parfumier Septimus Piesse "...ongetwijfeld een van de meest heerlijke geuren ooit gemaakt voor de neus."

Kaneel

Een geur die warmte brengt en die je doet watertanden. Spicy, en brengt direct herinneringen op van zoete gerechten en desserts. Kaneel is kruidig en betoverend, troostend en zoet. Alles tegelijk.

En een vleugje

Fris bergamot

Vergelijkbaar met een zoete sinaasappel, maar dan met scherpe, kruidige randjes. Deze pittige en prachtige geur vind je in de topnoten van MILLS. Dit maakt 'm levendig en verfrissend.

Aards vetiver

Soms ook wel de 'Geur van de Kalmte' genoemd, vanwege haar ontspannende effect. Vetiver ruikt droog, aards, houterig en rokerig. Denk aan ongemaaid gras op een warme zomerdag. Het levert elegantie en complexheid op.

Zoete saffraan

Deze duurste specerij ter wereld, ook wel bekend als 'het rode goud', levert een prachtige, goudgele gloed op. Saffraan ruikt sterk, leerachtig en het voegt de zoete noot toe aan onze parfum.

Rokerig tabak

Je hoeft geen roker te zijn om je te laten meeslepen door de geur van tabak. Het karakteristieke aroma is zoet, kruidig, houterig, leerachtig en heeft zelfs een vleugje chocolade.

Heb je Van de Zotte Mills of Polder al eens geroken dan ben je overtuigd en anders bestel je hem gemakkelijk bij ons online...