Van de Zotte parfum | MILLS een ode aan de Molenaar...

Van de Zotte neem jullie met hun eerste geur mee terug in de tijd van de gouden eeuw. MILLS is een ode aan de ambacht van de Nederlandse molenaars. MILLS is een kruidige parfum die is gemaakt van de specerijen die vroeger in de molen werden gemalen. Laat je verrassen door de hoofdnoten van Kruidnagel, Kaneel en Peper. Ook deze geur van Van de Zotte is weer verpakt in het ambachtelijk gemaakte houten kistje. MILLS kan misschien wel de lekkerste geur zijn die je ooit geroken hebt...

MILLS | Het ambacht van de Molenaar

We koesteren de molens en hun molenaars en we zijn betoverd geraakt door de ambachtelijke geuren die je tegemoet komen wanneer je een Nederlandse windmolen binnenstapt. Die mix van de geuren van hout, specerijen, jute en eeuwen van ambacht hebben we geprobeerd te vangen in een flesje. Voor de moedige mannen die niets uit de weg gaan. Voor mannen die de strijd met de elementen aangaan, maar genieten van haar oogst, haar wind en haar regen. Herinneringen en geuren van een rijke historie komen samen in deze parfum, gemaakt van de specerijen die vroeger door de molens werden gemalen. MILLS is onze manier van terug in de tijd reizen naar de Gouden Eeuw.

Van de Zotte MILLS de geur van de Hollandse molen in een flesje...

Bij Van De Zotte verkopen ze geen geuren, ze vertellen een verhaal. Nederland heeft een rijke geschiedenis en er kunnen boeken en films over worden gemaakt. Hoe mooi is het dat je nu dus ook de geschiedenis van Nederland kan ruiken. Met de ultieme geur sensatie van Van De Zotte beleef je Holland in een flesje. MILLS is een geur die hier een mooi voorbeeld van is. De parfum MILLS van Van De Zotte is een ode aan de Nederlandse Molenaars. MILLS is een geur die de kruiden en specerijen uit de tijd van de gouden eeuw weer tot leven wekt. Met deze parfum van Van De Zotte waan je je heel even in een nog werkende oer Hollandse molen die specerijen en kruiden maalt. Bij MILLS beleef je de heerlijke hoofdnoten van Kaneel, Peper en Kruidnagel alsof je zelf in die molen loopt. Sluit je ogen en je zult ook noten ervaren van bergamot, vetiver, saffraan, tabak en leer.

Het ambachtelijk gemaakte kistje van Van De Zotte MILLS...

Van De Zotte levert geen half werk. De geuren van Van De Zotte worden altijd geleverd in het inmiddels beroemde ambachtelijk gemaakte houten kistje. Zo wordt ook de geur Mills door Van De Zotte geleverd is een houten kistje. Op ieder houten kistje staat een prachtig gedicht. Zijn de kistjes van Van De Zotte echt handgemaakt? Jazeker iedere geur van Van De Zotte wordt verpakt in een kistje dat met de hand gemaakt is en afgebietst in de kleur die bij de geur past. Bij de parfum MILLS is dat donker bruin. Het kistje van de eau de parfum MILLS krijgt hierdoor een authentiek uiterlijk. Het juten zakje in het houten kistje geeft die extra beleving mee. Alsof je MILLS zo uit de Hollandse molen gehaald hebt. Van De Zotte snapt dat een geur beleving is, beleef MILLS.

Van De Zotte MILLS wordt in Nederland gemaakt...

Iedere geur van Van De Zotte parfums wordt in Nederland gemaakt. Parfum van Van De Zotte wordt dierproefvrij en volgens de EU cosmetica richtlijnen gemaakt in Nederland. Zo ook de geur MILLS. Hoe mooi is dat, een merk dat een parfum maakt over de beleving van Holland creëert op deze manier de ultieme beleving door de geuren daadwerkelijk ook in Nederland te laten maken. Alleen hierom houden wij al van MILLS van Van De Zotte.

Ingrediënten van Van De Zotte MILLS...

Uiteraard wort het geheim van de smid nooit prijsgegeven maar de hoofdnoten van de parfum van Van De Zotte MILLS verklappen wij wel. Als je MILLS met je ogen dicht zou ruiken dan kom je steeds meer van de onderstaande specerijen en kruiden tegen. De uitgebalanceerde hoeveelheid maakt de parfum MILLS tot misschien wel de lekkerste geur die je ooit hebt geroken.

Zwarte peper

Ook wel de Koning der Specerijen of zelfs het Zwarte goud genoemd. Pittig en licht kriebelend in de neus: deze topnoot geeft pit aan MILLS perfume, met directe frisheid.

Kruidnagel

Wordt gezien als één van De Grote Vier specerijen, waartoe kaneel en peper ook behoren. Een krachtige hartnoot en volgens de grote 19-eeuwse parfumier Septimus Piesse "...ongetwijfeld een van de meest heerlijke geuren ooit gemaakt voor de neus." Ook dit specerij mag niet aan MILLS ontbreken.

Kaneel

Een geur die warmte brengt en die je doet watertanden. Spicy, en brengt direct herinneringen op van zoete gerechten en desserts. Kaneel is kruidig en betoverend, troostend en zoet. Alles tegelijk. Heerlijk om ook kaneel in Van De Zotte MILLS terug te vinden.

Ook een vleugje van onderstaande specerijen en kruiden in Van De Zotte MILLS...

Fris bergamot

Vergelijkbaar met een zoete sinaasappel, maar dan met scherpe, kruidige randjes. Deze pittige en prachtige geur vind je in de topnoten van MILLS. Dit maakt 'm levendig en verfrissend.

Aards vetiver

Soms ook wel de 'Geur van de Kalmte' genoemd, vanwege haar ontspannende effect. Vetiver ruikt droog, aards, houterig en rokerig. Denk aan ongemaaid gras op een warme zomerdag. Het levert elegantie en complexheid op.

Zoete saffraan

Deze duurste specerij ter wereld, ook wel bekend als 'het rode goud', levert een prachtige, goudgele gloed op. Saffraan ruikt sterk, leerachtig en het voegt de zoete noot toe aan onze parfum.

Rokerig tabak

Je hoeft geen roker te zijn om je te laten meeslepen door de geur van tabak. Het karakteristieke aroma is zoet, kruidig, houterig, leerachtig en heeft zelfs een vleugje chocolade.

Van de Zotte is een Eau de parfum...

Om te weten wat een Eau de parfum nu eigenlijk inhoudt gaan we hieronder wat dieper in op de verschillende geur soorten.

Parfum

We beginnen met parfum, parfum is een mengsel van verschillende soorten geurstoffen in een oplosmiddel, dit oplosmiddel is vaak alcohol. Parfum heeft de hoogste concentratie van een geur. Parfum bevat ongeveer 20% tot 30% aan geurbestandsdelen maar dit verschilt ook per merk. Door dit hoge percentage is parfum vaak ook duurder dan eau de toilette. Dit komt omdat je een parfum langer kan gebruiker door het hoge percentage, door dit hoge percentage hoef je maar een paar druppels van de parfum te gebruiken en je kan er de hele dag mee doen. Bijvoorbeeld een eau de toilette ruik je na een paar uur al niet meer.

Eau de parfum (EDP)

Eau de parfum heeft een wat minder hoog percentage deze zit namelijk tussen de 15% en 20%. Deze vorm wordt meer gekocht dan parfum. Dit komt omdat het een percentage heeft waardoor de parfum lang blijft hangen, dit verschilt ook weer per merk, maar eau de parfum wel echt goedkoper is dan parfum. Van de Zotte is een eau de parfum en wordt verkocht in flesjes van 50ML

Eau de toilette (EDT)

Het percentage van eau de toilette is nog weer lager dan eau de parfum, deze zit tussen de 5% en 15% geurbestandsdelen. Dit is de meest gekochte vorm van parfum, deze variant is nog weer goedkoper dan eau de parfum en parfum. Van origine was eau de toilette bedoeld als een verfrissende body spray. Eau de toilette kan dus halverwege de dag weer opgespoten worden om de geur weer te versterken omdat deze minder goed blijft hangen.