Leuk dat je meer over ons wil weten...

Al ruim 30 jaar zijn wij een fysieke winkel. De huiskamer van Zandvoort. Wij kennen onze klanten. De wereld digitaliseert en online is niet meer weg te denken. Daarom vinden wij deze pagina erg belangrijk. Wij willen je toch een stukje van onze geschiedenis meegeven zodat je weet bij wie je winkelt. Ook online kan je namelijk de service en het persoonlijke van Vlug verwachten en ook voor al je vragen staan we altijd klaar. 

Tot Vlug...Ben & Dave

Impressie van ons bedrijf ter promotie van onze F1 shirts

Ben Vlug 1992 het begin van Vlug fashion

Hoe het allemaal begon...

Om te beginnen krijgen wij vaak de vraag "waar komt de naam Vlug vandaan"? Vlug is onze familienaam. In 1992 zijn mijn ouders Ben & Ida Vlug het bedrijf begonnen! Ben & Ida gingen letterlijk de markt op. Hij begon op weekmarkten en braderieën met de verkoop van kleding. Al snel merkte mijn vader dat veel kramen dezelfde mode verkochten. Om te overleven in een verzadigde markt, moesten zij zich gaan onderscheiden. Ben werd op de markt de eerste kraam die startte met de verkoop van exclusieve design overhemden. Dit is nog altijd "uiteraard in nieuwe vorm" de basis van ons bedrijf en veel klanten van toen weten nog steeds de weg naar onze winkel te vinden.

Heel vaak vallen...

Na een aantal jaar verruilde mijn ouders de markt voor een winkel. De winkel werd geopend in Zandvoort.
7 dagen per week open, 365 dagen per jaar en in het hoogseizoen van 09.00 tot 22.00 en dit 10 jaar lang. Alles om te zorgen dat de winkel kon blijven bestaan, want de winters in Zandvoort zijn lang en zonder vaste klantenkring red je het hier niet. Zie hieronder het opleidingstraject...

  • 2 keer leeggestolen (Uiteraard onderverzekerd)
  • 6 keer waterschade (Niet gedekt)
  • Economische crisis 2008
  • COVID!!!!

Vlug Fashion in 1997 na de eerste verbouwing

Opening Vlug menswear nieuwe stijl 2020

En daarna weer sterker opstaan...

Ondanks alles gingen mijn ouders door en juist door veel tegenslag en wind tegen komt het beste in een ondernemer naar boven. Je wordt zuinig op je klanten en waardeert hun vertrouwen. Niks is te gek! Dit is waarom je bij ons altijd service op het hoogste niveau ervaart en waarom wij al ruim 30 jaar een enorme trouwe klantenkring hebben opgebouwd van binnen maar ook buiten Zandvoort. Wij werken vanuit passie! In de winkel zijn wij onszelf en kan je altijd een objectief advies verwachten. Hier kom je voor terug!

Vader & Zoon gaan samenwerken...

Vanaf het begin ging ik vaak met mijn vader mee als hij braderieën had. Samen het land door en ondertussen mee krijgen wat echt ondernemen inhoud. Al snel had ik door dat ik het onvoorspelbare van de dag erg interessant vond. Niet weten wat je aan het einde van de dag weer had meegemaakt. Wel omzet of juist helemaal niks. Maar ook leerde ik dat winst relatief is en omzet een middel om de facturen te betalen en de collectie te laten groeien. De echte winst zit hem in de tijd die we samen aan dit bedrijf werken en de leuke contacten die we iedere dag weer over de vloer krijgen. Het bedrijf zien groeien, samen ambities naar elkaar uit spreken en nieuwe doelen stellen. Ons motto, stil staan is achteruitgang.

Ben en Dave samen op de markt 1994

Blijven door ontwikkelen...

Toen ik een jaar of 19 was besloot ik om fulltime in de zaak te  komen en besloten mijn ouders om de winkel uit te breiden. Sinds die dag werken we iedere dag samen tot op de dag van vandaag en is onze collectie uitgegroeid tot een compleet assortiment op het gebied van vrijetijd herenmode en altijd met een twist. Naast onze super leuke medewerkster Sandra is in de winkel ook altijd 1 van ons te vinden. Wij vinden het belangrijk dat wij onze klanten kennen, maar ook dat ze weten wie wij zijn. Alleen dan kan je samen voor een lange termijn relatie gaan.

Vernieuwen is goed maar vergeet nooit waar je vandaan komt...

Dit is ons motto met alles wat wij doen. Inmiddels is ons bedrijf continu in beweging. De sfeer die klanten bij ons gewend zijn moet na iedere verandering voelbaar zijn. Wij streven ernaar dat wij een vernieuwing doorvoeren en het eigenlijk niemand opvalt. Het mooiste compliment was dat na onze grote verbouwing in 2020 de eerste vaste klant binnen loopt en zonder ook maar iets te zeggen over het compleet vernieuwde interieur 3 overhemden en een cadeaubon koopt. Hierna ons een fijn weekend wenst en zich bij de uitgang afvraagt of ik jarig ben omdat er ballonnen bij de ingang staan. Dit is top, meneer voelt zich weer thuis!

Ons eigen private label

In 2021 zijn wij een unieke samenwerking aangegaan met R2 Amsterdam. Wij wisten een succes te maken van een uniek design shirt met een print van circuit Zandvoort.  Hier kwamen wij veelvuldig mee in de media, waardoor dit ook een landelijk succes is geworden. Inmiddels ontwikkelen samen met R2 Amsterdam de leukste race printen en is de R2 Amsterdam | Limited Zandvoort collectie een begrip geworden. Deze race collectie is exclusief verkrijgbaar bij Vlug menswear in Zandvoort.

Ben & Dave Vlug samen met Mike Weijman R2 2021

Online bestellen is nu ook mogelijk...

Steeds vaker kregen wij de vraag van onze klanten of ze ook online konden bestellen. Vanaf nu is dat mogelijk en hebben wij een deel van onze collectie online geplaats. Het betreft de artikelen uit ons never out of stock (NOS) assortiment. Bekijk ons online assortiment eens en komt u er niet uit neem dan contact met ons op of kom gezellig langs in onze winkel.

Tot Vlug...Ben & Dave Vlug