Van de Zotte veroverd Nederland met geur en verhaal...

Van de Zotte veroverd Nederland met de geuren MILLS, POLDER & WILD. Van De Zotte parfums is in 2018 opgericht door twee Hollandse heren. Door hun perfecte gevoel voor styling en hun gezamenlijke kennis van geuren werd hun eerste geur MILLS direct een doorslaand succes. Zotte verkoopt geen geur maar een verhaal. Al snel werd de tweede geur POLDER gelanceerd en ook deze parfum van Van De Zotte heeft inmiddels fans. De derde geur is onderweg en ook van deze eau de parfum van Van De Zotte word je helemaal WILD...

Van De Zotte parfum het verhaal...

Bij Van De Zotte ontwikkelen ze parfum met een verhaal. Of eigenlijk parfum die niet eens zou bestaan zonder een verhaal. In deze welvarende tijd waarin wij leven, waar vrijwel alles kan worden gemaakt of nagemaakt, is er een grote behoefte aan authentieke ervaringen. In 2018 ontwikkelde Van De Zotte zijn eerste parfum. Deze eerste geur van Van De Zotte heet MILLS. Een parfum die is ontwikkeld om mensen het authenthieke gevoel te geven om in een echte Hollandse molen te staan in de tijd dat Nederland zijn gouden jaren beleefte. Geuren zijn een betoverende manier om een verhaal te vertellen. Je kan naar een plaatje kijken van een molen of een polder maar dat is bij Van De Zotte niet genoeg. Van De Zotte laat je de geur van eeuwen oude ambacht beleven.

Iedere geur van Van De Zotte in het bekende houten kistje...

Een geur van Van De Zotte herken je direct aan de perfecte styling. Het product klopt van binnen tot buiten. Je kan een heerlijke parfum ontwikkelen maar als het flesje en de verpakking niet klopt heb je niks. Bij Van De Zotte Dutch perfumes klopt dit allemaal. Een echte Zotte geur herken je direct aan de verpakking. Iedere geur van Van Van De Zotte zit verpakt in een authentiek houten kistje. Iedere parfum in zijn eigen kleur gebeitst. Zo is Van De Zotte MILLS verkrijgbaar in een nostalgische bruine beits, Van De Zotte Polder in gras groen en Van De Zotte Wild wordt in het najaar bekend gemaakt.

Van De Zotte Mills | Ambacht van de Molenaar...

We koesteren de molens en hun molenaars en we zijn betoverd geraakt door de ambachtelijke geuren die je tegemoet komen wanneer je een Nederlandse windmolen binnenstapt. Die mix van de geuren van hout, specerijen, jute en eeuwen van ambacht hebben we geprobeerd te vangen in een flesje. Voor de moedige mannen die niets uit de weg gaan. Voor mannen die de strijd met de elementen aangaan, maar genieten van haar oogst, haar wind en haar regen. Herinneringen en geuren van een rijke historie komen samen in deze parfum, gemaakt van de specerijen die vroeger door de molens werden gemalen. MILLS is onze manier van terug in de tijd reizen naar de Gouden Eeuw.

Ingrediënten Van De Zotte MILLS...

MILLS is een ode aan onze voorouders en aan de grond waarop we leven. Een onderscheidende en ongelofelijk rijke parfum, gemaakt van de betoverende geuren van de volgende specerijen.

Zwarte peper

Ook wel de Koning der Specerijen of zelfs het Zwarte goud genoemd. Pittig en licht kriebelend in de neus: deze topnoot geeft pit aan MILLS perfume, met directe frisheid.

Kaneel

Een geur die warmte brengt en die je doet watertanden. Spicy, en brengt direct herinneringen op van zoete gerechten en desserts. Kaneel is kruidig en betoverend, troostend en zoet. Alles tegelijk.

Kruidnagel

Wordt gezien als één van De Grote Vier specerijen, waartoe kaneel en peper ook behoren. Een krachtige hartnoot en volgens de grote 19-eeuwse parfumier Septimus Piesse "...ongetwijfeld een van de meest heerlijke geuren ooit gemaakt voor de neus."

Fris bergamot

Vergelijkbaar met een zoete sinaasappel, maar dan met scherpe, kruidige randjes. Deze pittige en prachtige geur vind je in de topnoten van MILLS. Dit maakt 'm levendig en verfrissend.

Aards vetiver

Soms ook wel de 'Geur van de Kalmte' genoemd, vanwege haar ontspannende effect. Vetiver ruikt droog, aards, houterig en rokerig. Denk aan ongemaaid gras op een warme zomerdag. Het levert elegantie en complexheid op.

Zoete saffraan

Deze duurste specerij ter wereld, ook wel bekend als 'het rode goud', levert een prachtige, goudgele gloed op. Saffraan ruikt sterk, leerachtig en het voegt de zoete noot toe aan onze parfum.

Rokerig tabak

Je hoeft geen roker te zijn om je te laten meeslepen door de geur van tabak. Het karakteristieke aroma is zoet, kruidig, houterig, leerachtig en heeft zelfs een vleugje chocolade.

Van De Zotte Polder | Unisex eau de parfum...

God created the earth, but the Dutch created Holland. Een vrij onbekend gezegde, maar niets is minder waar. Ruim 2/3 van de Nederlanders woont op land dat de afgelopen eeuwen door de Nederlanders zelf is geschapen. POLDER Eau de Parfum, door Van De Zotte is ons eerbetoon aan de dappere en sterke Nederlanders die -vaak met slechts een schep in hun handen- dijken en windmolens bouwden om het land terug te winnen van de zee. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het polderland waar we nu op leven. Dit teruggewonnen land bleek zeer vruchtbare grond te bevatten; perfecte landbouwgrond. Ondanks dat ons land beschermd is door een netwerk van dijken, duinen en andere kustbescherming, ligt een groot deel van Nederland meters onder zeeniveau. En we zinken met een gemiddelde van 7mm per jaar. POLDER laat je ervaren hoe het leven ruikt onder zeeniveau.

Polder van Van De Zotte is Holland op zijn best...

POLDER is een unisex parfum. Je ruikt vers gras, droog hout en warm hooi. De geur heeft een prachtige ontwikkeling op de huid. De hoofd ingrediënten zijn groene polderkruiden als bijvoet, scharlei en wortelzaad. Daarnaast zul je ook noten ervaren van frisse bergamot, basilicum, cederhout, patchouli en vetiver, wat zorgt voor een betoverende en aantrekkelijke, groene parfum die je regelrecht de polders in stuurt. 100% gemaakt in Nederland.